Tvätt båtkapell

Lämna in båtkapell för tvätt och impregnering

Här kan du lämna in ditt båtkapell för tvätt och impregnering. Att regelbundet tvätta och impregnera ditt kapell ökar livslängden och skyddar mot mögelangrepp och salt. Vårt tvätteri har lång erfarenhet av kapelltvätt och rengöring av kapell. I samband med att du tvättar ditt båtkapell till oss här i våra lokaler i Göteborg gör vi tillsammans med dig en genomgång för att se om det finns några sömmar eller dragkedjor vi behöver laga eller om vi behöver byta fönster.

Båtkapellen tvättas i speciella tvättprogram som blivit utprovade enbart för just kapell. Allt för att minimera risken för krympning, skador på kapellrutor och andra skador under tvätten.

När du tar upp din båt på hösten, se till att ditt kapell är fräscht och helt när våren kommer! Lägg inte undan det fuktigt eller i fuktiga utrymmen och vik kapellet så att alla rutor ligger plant och inte får veck.

Båtkapell Göteborg

Lämna in båtdynor för tvätt och impregnering

Det är lättare än du tror! Kom till våra lokaler på Hisingen i Göteborg med dina dynor så sköter vi resten. Du ska inte plocka av tyget! Tyget tvättas tillsammans med dynorna för att säkerställa att tyget inte ska krympa. Du är välkommen att lämna in alla sorters dynor som till exempel båtdynor, trädgårdsdynor, husvagnsdynor!

Du kan också lämna in mattor och gardiner som behöver kemtvätt.

Tvättråd Båtkapell

Har du fått lös smuts på sitt kapell kan man själv ge sitt det en enkel tvätt men tänk på att inte tvätta för ofta då det sliter på kapellets håll. Vill du tvätta av kapellet så ta lite ljummet vatten med såpa i och gå över det med en svamp eller mjuk borste. Se till att låta kapellet torka ordentligt om du ska vika ihop det så att det inte angrips av jordslag. Passa på att se över sömmarna då det ofta är de som ger upp först.

Till djupare fläckar finns speciella medel att köpa men tänk då på att du kommer skölja bort impregneringen. Hos oss kan du köpa impregneringsmedel men tänk på att smörja in fönster och rutor då impregneringsmedlet förstör rutorna.

Vi hjälper dig naturligtvis om du vill!

Hallberg Rassy 342