Integritetspolicy

Skyddet för dina personuppgifter är av högsta vikt för oss. I integritetspolicyn kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har beträffande personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig
Personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är:

AB T. Sjölander & Söner AB
Org nr: 556258-4986
Backa Bergögatan 14
422 46 HISINGS-BACKA

Vilka och varifrån samlar vi in personuppgifter?
När du är i kontakt med oss (t.ex. vid köp, ifyllande av formulär eller besök på webbsidan) samlar vi in personuppgifter om dig. De uppgifter vi samlar in är namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer, köp-, order- och användningshistorik, IP-adress samt information som du lämnar till vår kundtjänst.

Definitioner
Personuppgifter är all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar fysisk person. Sådan data kan till exempel vara namn, bild, personnummer, e-postadress och hemadress, IP-adress, information om kompetens, utbildning eller tidigare erfarenhet. Även om en enda uppgift kanske inte räcker för att identifiera dig som individ, kan en uppgift utgöra Personuppgifter om den, i kombination med andra uppgifter kan kopplas till dig.

”Behandling” av Personuppgifter betyder i huvudsak en åtgärd eller kombination av åtgärder beträffande Personuppgifter, såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning eller ändring, framtagning, läsning, användning, utlämning genom överföring, spridning eller tillhandahållande på annat sätt, justering eller sammanförande, begränsning, radering eller förstöring.

Vilka Personuppgifter samlas in och varför?
Vi samlar in uppgifter när du till exempel använder våra tjänster, registrerar dig för våra kurser och seminarier, prenumererar på vårt nyhetsbrev, ansöker om jobb, deltar i enkäter eller kontaktar oss i olika typer av frågor.
Vi samlar även in Personuppgifter som är nödvändiga för att administrera din kundrelation med oss och för att tillhandahålla tjänster i enlighet med vårt ömsesidiga avtal. Detta inkluderar vanligtvis information som ditt namn och telefonnummer, din adress och e-postadress, men kan också innehålla annan information, till exempel IP-adress. Vi kan samla in Personuppgifter om dig från olika källor.

Uppgifter som hämtas in automatiskt när du besöker vår webbsida.
Vi (och tredje parts tjänsteleverantörer som agerar på våra vägnar) använder cookies och andra verktyg (som webbanalysverktyg och pixeltaggar) för att automatiskt samla in information om dig när du använder vår webbplats, med förbehåll för villkoren i denna Integritetspolicy och tillämpliga lagar och förordningar. De typer av uppgifter som samlas in automatiskt kan innehålla:

  • Information om vilken typ av webbläsare du använder
  • Användarbeteende och interaktionsdata för de webbsidor du har tittat på
  • Din IP-adress
  • Språket i din webbläsare
  • Din geografiska plats (begränsad till stad och land);
  • Din nätoperatör

Information som kan hämtas in från andra källor
Vi kan få Personuppgifter om dig från andra legitima källor, inklusive information från kommersiellt tillgängliga källor, såsom offentliga databaser och data-aggregatörer, samt information från tredje part. De typer av Personuppgifter som vi kan hämta från sådana källor inkluderar:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Faxnummer
  • Titel och arbetsplats
  • Referenser (vid anställningsprocess)

För vilket syfte Behandlas Personuppgifter?
De Personuppgifter som vi samlar om dig kommer att användas för:

  • Att följa lagliga krav eller lagliga auktoritetsförfrågningar
  • Administrativa och interna affärsändamål
  • Att förse dig med produkter och tjänster samt att informera dig om nya produkter, tjänster och evenemang
  • Att utvärdera och förbättra vårt erbjudande till, och kommunikation med, kunder
  • Utveckling av vår verksamhet och våra tjänster
  • Databehandling för reklamändamål
  • Statistik

Behandling av Personuppgifter på grund av rättslig förpliktelse
Behandling av Personuppgifter är också tillåtet om nationell lagstiftning begär, kräver eller tillåter detta. Typen och omfattningen av Behandlingen måste vara nödvändig för den lagligt godkända databehandlingsverksamheten och måste följa gällande lagbestämmelser.

Behandling av Personuppgifter på grund av berättigade intressen
Personuppgifter kan också behandlas om det är nödvändigt för ett berättigat intresse hos oss.
Berättigade intressen är i allmänhet rättsliga (t.ex. insamling av utestående fordringar) eller kommersiell karaktär (t.ex. undvikande av kontraktsbrott). Vi kan till exempel ha ansett att vi har ett berättigat intresse för att kunna uppfylla våra skyldigheter gentemot dig och att administrera ditt kundkonto.

Användardata och internet
Om Personuppgifter samlas in, bearbetas och används på webbplatser eller i appar måste de registrerade informeras om detta i ett integritetsutlåtande och i förekommande fall informeras om cookies. Integritetsutlåtanden och eventuell cookies information måste integreras så att de är lätta att identifiera, direkt tillgängliga och konsekvent tillgängliga för de registrerade. Om användningsprofiler (spårning) skapas för att utvärdera användningen av webbplatser och appar, måste de registrerade alltid informeras i integritetsutlåtandet. Personlig spårning får endast utföras om det är tillåtet enligt nationell lagstiftning eller efter samtycke från den registrerade. Om webbplatser eller appar kan få tillgång till Personuppgifter inom ett område som är begränsat till registrerade användare, måste identifieringen och godkännandet av den registrerade erbjuda tillräckligt skydd vid åtkomst.

Hur länge lagras Personuppgifter?
Den information vi samlar om dig kommer att sparas under vår affärsrelation med kunden. Vi kommer dock att ta bort din personliga information tre (3) år från när affärsrelationen avslutats. Observera att vissa uppgifter måste lagras under en längre tid, även efter att ett affärsförhållande har avslutats, när det krävs enligt nationell lagstiftning. Sådana krav kan exempelvis framgå av skattelagstiftning eller bokföringslagar. Observera också att vissa domännamnregistreringar också kräver att viss data lagras under en längre tid.

Ingen information om dig kommer att sparas längre än vad som är nödvändigt eller på ett sätt som strider mot lagen.

Utgivande av personuppgifter
Vi har rätt att anlita Underbiträden för att Behandla Personuppgifter på dina vägnar. Vi förbinder oss att informera dig om våra möjliga planer på att anställa och/eller ersätta ett Underbiträde, vilket ger dig möjlighet att göra invändningar mot sådana ändringar.

Om vi anlitar Underbiträden för att Behandla Personuppgifter på dina vägnar, är vi fullt ansvariga gentemot dig för sådana Underbiträden.
Företag som Behandlar Personuppgifter på våra vägnar kommer alltid att ingå ett personuppgiftsbiträdesavtal med oss för att säkerställa att en hög skyddsnivå för dina Personuppgifter upprätthålls av våra partners. När det gäller icke-EU/EES-partners, tas särskilda skyddsåtgärder, exempelvis tecknandet av avtal som innehåller standardiserade klausuler för dataöverföring som antagits av EU-kommissionen.

Dina Personuppgifter kan också lämnas ut till tredje part när (i) det krävs enligt lag, andra lagstadgade eller statliga beslut, eller (ii) information lämnas till försäkringsbolag, banker eller förmånspartners enligt ovan.
Vi kan också avslöja Personuppgifter till tredje part, till exempel polisen, skattemyndigheten eller någon annan myndighet, vid en brottsutredning eller om vi annars är skyldiga att lämna sådan information utifrån lag eller myndighetsbeslut.
Vi kommer inte att avslöja dina Personuppgifter i någon annan mån än vad som beskrivs.

Dina rättigheter i enlighet med gällande dataskyddslagar
Du har rätt att, i enlighet med gällande dataskyddslagar, begära tillgång till de Personuppgifter som Behandlas om dig när som helst. Du har också rätt att få felaktiga Personuppgifter om dig korrigerade, begära att vi raderar dina Personuppgifter, begränsa vår Behandling av dina Personuppgifter, utöva din rätt till dataportabilitet och motsätta dig Behandlingen av dina Personuppgifter.
När Behandlingen baseras på samtycke har du rätt att återkalla ditt samtycke till den Behandlingen när som helst. Du har också rätt att när som helst lämna in klagomål hos en tillsynsmyndighet om du tror att dina Personuppgifter Behandlas i strid med tillämplig lagstiftning om dataskydd.

Cookies
Vi använder cookies på denna webbplats.En cookie är en liten del data som skickas från en webbsida och som lagras i en användares webbläsare, mobiltelefon, surfplatta eller annan enhet medan användaren surfar på webbsidan. En cookie kan hjälpa webbsidans leverantör att känna igen din enhet nästa gång du besöker webbsidan, ge dig tillgång till vissa funktioner på webbsidan och/eller registrera dina surfmönster. Det finns annan teknik som pixel-taggar, webbuggar, webblagring och andra liknande filer och teknologi som kan ha samma funktioner som cookies. Vi använder termen “cookies” för cookies och all sådan liknande teknologi.

Vi använder både “persistent cookies” och “session cookies”. Medan persistent cookies kvarstår på din dator under en längre tid tas session cookies automatiskt bort när webbläsarfönstret är stängt.