Markiser

Byta tyg i markis

Har ditt tyg i din fönstermarkis eller terassmarkis blivit blekt, gått sönder eller har du helt enkelt lust att förnya och fräscha upp? En uteplats är en plats för trivsel och din terrassmarkis eller pergola utgör en betydande del av inredningen där. Att ge din terrass ett nytt utseende eller återge den sin karaktär gör du enkelt genom att byta ut väven på din markis. Efter åratal av regn och blåst kan en markisväv bli sliten eller fläckig. Att klä markisen med en ny väv är en enkel och billig lösning som gör det möjligt för dig att behålla markissystemet. Praktiskt, enkelt, miljövänligt och mer ekonomisk.

Fönstermarkis
Kom gärna till oss och välj tyg. Bild från Sandatex

Ge nytt liv åt din fönstermarkis

Att byta markistyget är mycket enkelt och något du kan göra själv. Vi hjälper dig att sy upp tyg efter dina mått. Du kan komma hit till vår lokal i Göteborg och i lugn och ro sitta och bläddra och välja ut väv som sätter din personliga prägel på utrymmet och gör dem unika. Naturligtvis har vi många olika färger och mönster att välja mellan men det finns mycket annat att tänka på när man väljer tyg.

En av våra leverantörer har till exempel världens första markisväv gjord av återvunnen PET. Jämfört med konventionell tillverkning är energiåtgången 60% mindre, med 45% lägre koldioxidutsläpp.
Dessutom används bara en tiondel så mycket vatten som i vanlig produktion. Markisväven har solskyddsfaktor 50+. Det garanterar maximalt UV-skydd och gör att väven håller länge.

Solskydd i trädgården

Vi erbjuder ett stort urval solskyddsvävar som möter kraven kring solvärme, bländning, dagsljusinsläpp, genomsiktlighet och mörkläggning. Urvalet av tyger har anpassats för att täcka alla typer av utvändiga installationer samt motstå påfrestningar av väder, vind och UV-ljus. Trots att vi älskar solen så är det skönt att ha en plats i skuggan att njuta dom dagar man fått nog av solen, eller fått för mycket av den. Solsegel är en snygg och praktisk lösning.

Våra leverantörer har ett stort utbud av tyger och vi hjälper dig gärna hitta tyger som matchar. Ring oss och boka in en gratis konsultation då vi gemensamt kikar på tygprover och diskuterar dina behov och önskningar.

Terrass och balkongskydd

Det finns mer saker än bara välja färg när det kommer till att skärma av sin uteplats. Vi har flera olika leverantörer på tyger och kan hjälpa dig välja ut ett tyg som t.ex. stänger ute ljus men behåller ventilationen om du har en balkong som är lite för varm soliga dagar. Vi har tyger med solskyddsfaktor i tyget och för den miljömedvetna har vi en leverantör som erbjuder en väv gjord återvunnen PET och certifierad enligt GRS, Global Recycled Standard.